Cerita Hidup Gadis Ceria

Thursday, December 9, 2010

Awal Bulan dan Tahun

Sebelum ke topik serius, aku nak share skit perkara kecil tapi pelik dan menawan.

630 PM-8.50 PM , Tuesday: 1 Muharram 1432 H

I was on my way from Keratong 10 to Jengka. Along the journey, the rain was pouring down not too heavy (maafla kenkawan, sj nk wat teror english tapi tetibe x yakin)..Agak2 dah pukul 7 tu aku pn pasang la lampu kereta, masa ni aku xnampak lagi sesuatu yg mengagumkan aku...Lagu firework by Katy Pery berkumandang..since i'm her biggest fan, aku pn melalak la walaupn 2-3 patah lirik je yg betul...Kemudian, aku lalu kat jalan yg sunyi dan tiada kereta...Jadi, aku pn pasang la "high beam",tibe2........


Biasenye aku pandang jalan kalau drive malam2..wat magic trick yg diajar oleh mamau..tapi that night, since i know kereta kat depan xde, jadi aku pn pandang straight...Korang tau ape ya aku nmpk????

Aku nampak BUNGA API yg xde warna, very crystal clear...serius cantik..dari pelbagai arah lagi....sebenarnye bunga api itu adalah rain drop dari atas yang nmpk mcm berpusar2 bila terkena high beam..kalo xpecaye, korg cube try psl lampu tinggi time hujan..pastu tgk atas...mmg cantik...tapi jangan wat selalu kang terbabas plak...


OK, berbalik pada topik awal kita...Sempena Awal Muharram ni, aku cube2 la tanye housemate aku miss F kot2 die ade azam baru..ces, die xmau kongsi cerita ngan aku! Akibat umur sudah menjangkau JUBLI PERAK, taun ni aku xde azam...Aku cuma mau jadi yang lebih baik dari seluruh segi saje...terpulang la, dari segi sosial maupun kerja...Cerita pasal awal bulan plak..bulan ni sakan aku pergi berjalan2 ke Kelantan dan Terengganu..walaupn hanya 2 hari berseronok, tapi badan aku ni rase mcm berhari2 aku berlimaronok (lawak fahrin)..Tetiba malas nak berceloteh..bye...

 

Wednesday, November 10, 2010

Entry November

Nak ngarut boley..since aku tgh xde mood menanda paper ni, tetiba teringat kat blog terbiar ni..hihi..Ampun, i just cannot buat blog sebagai habit, tapi kalo bace blog2 mengarut mmg habit aku tiap kali on9 (online)

Speaking of November: 
Let me list what things that magically happen within these 10days;
1) I downloaded Taylor Swift Deluxe edition (180MB) which contain damn 6 or 7 songs that recorded for 3 version. WTF! Nasibaik ade gak lagu yg aku boleh layan
2) I called my besty kat UK and she's doing superbly fine and having fun with her life now! I'm happy for you dear~ never let the "COUNTRYsick and stupid L.O.V.E" fade your spirit away to reach your dream.
3) I'm on my way to finish marking my students papers yet i feel distracted with Internet and have been suffer by "GOOGLING fever"..I hate you Google..HAHA! kidding
4) I doing some stupid greeting video or stupid acting "working video" influenced lepas tgk Amazing Race Asia Challenge mlm td. I'm talking like Biggest Loser Asia contestant la..Darn! it's hard to accomplish it...I'll post it below


5) I'm cooking meatballs after three month google the recepies..it's been done less than 30minutes..SUPER YUMMY! Now, i'm googling for the best bolognese sauce for this coming farewell party. 
6) Tetibe rase nak tgk SWEET NOVEMBER <- saje gediks

Adios. Sila Benci aku lepas tgk video BODOH di atas..haha!


Monday, October 18, 2010

It's Over

Perkara yang menggembirakan tak akan bertahan lama..Benar kata org dulu2, "jgn ketawa banyak sangat, nanti menangis tak sudah"..

1) U see the bawang is smiling..but people who kopek bawang is crying


Kalau kita tak pandai menghargai apa yang ade di depan mata, kelak bila kita sudah kehilangannya baru segalanya akan terasa...

Minggu ni, my best friend Miss Elyza datang menikmati kepanasan bumi jengka ni...Hari berlalu dgn cepat bila kita menikmati sepenuhnya, and it's gonna be over soon..till then, i'll be miss these moments...

Banyak benda baik yang bakal berakhir minggu ni dan hari akan datang...I really wish this good things will be never ending tapi kita jangan tamak...Ingat! setiap nikmat yang Allah berikan samada nikmat yang baik atau buruk pasti ade hikmah dan pengajaran disebaliknya...

p/s: I feel my mood swings heavily after all happy moments i had but i will never wasted every minutes of it

Wednesday, October 13, 2010

Jiwa Kacau

Ampun kenkawan sume...ini entry jiwa kacau, maklumlah dekat2 nak final exam ni, banyak keje yg kena setel..

Tibe2 hari ni terase nak muntah setelah makan roti canai telur + teh tarik, *muaknye*
Pagi tadi, demam mensearch perkahwinan impian tak berakhir lagi, sampel2 pelamin org plak yg haku kutip..haha, pasal last sembang ngan mak aku aritu die cakap, kita bole request kat mak andam nak pelamin mcmane, benarkah???

Bile dah tgk mcm2 gaya org pose kawen mulalah hati rase xsedap...adus, ni malas nak PK ni!! tambahan plak dgn keinginan nak wat PhD pun dah mula meluap2..so, gejolak dalam jiwa adalah sangat caca marba seperti ayat entri kali ni...

Ok la, nak layan perasaan jap...

P/s:(nyesal tgk lagu Neyo - One in a million), tambah kacau jiwa

Monday, October 11, 2010

Perkahwinan Impian

Baca tajuk je, dah rase menyampahkan...betul tak kenkawan?? Al-Maklum la, semalamkan tarikh bersejarah 10.10.10, ramai la kenkawan dan celebriti yang melangsungkan perkahwinan...Ini termasuklah angkasawan pertama negara (Dr. Sheikh Muzaffar dan Dr. Halina), akibat stroke dari perkahwinan of the decade tu, aku mule la memasang angan2 yang agak besar dilakukan oleh bakal pasangan ku nanti...



Impian - impian perkahwinan Puteri SARAH LAILA MOHD JAN:

1) Melangsungkan majlis pertunangan di sebelah pagi dekat rumah
 - ade pelamin mini yg superb cantik dgn bunga2 rose atau lily
- Nak cincin platinum dari Diamonds and Platinum OMG! cantik gle kot ESTRELLA
- Baju tunang simple je (nk kain ciffon je, xmau renda2)
- no hantaran, just bring the ring BEBEH!

2) Melangsungkan majlis pernikahan selepas Isya' dekat rumah 
- Nak gelang emas size seberhana tebal tapi berat bole x?? (sgt terinspired by my mom punye gelang mas kahwin) Klasik sesangat..(mak..nak pinjam bole...)
- Baju nikah yg didesign oleh Zery Zamry (dah survey harga beliau dan agak OK) jadi bajet paling mahal pn RM 3K, lgpn aku ni pendek dan gems2 skit, so nk tgk la sentuhan designer ni bole wat berseri kah aku??
- Hantaran seminimum mungkin (5 berbalas 5)

3) Resepsi pada keesokkan harinya dekat dewan PERANTAU DAMAI..hahhaha (sewa sejam = RM50) kira murah gle
- No pelamin sbb ayah x bagi sanding2 ni, so i plan to eat atas stage with wonderful table decoration...
- Nak pakai baju songket (jahit sendiri) Budget??(blum tgk harga songket terengganu lagi), pasanganku pakai baju kain thai silk sahaja..but of cos sampin songket dear..
- Dekorasi meja pengunjung yg superb kemas dgn fresh flower (murah2 je, borong dkat kdai amoi, xpn tempat kuil india), nk letak lebih kurang 10-15 meja shj..
- Ade selawat yg meremang bulu tengkuk mase nk masuk ke dalam dewan (tiru dr sheikh)
- Ade orang bersilat yg tak over sgt sebelum melangkah ke meja makan

4) Harga potografi pn aku terbuat2 rajin tersurvey, paling murah setakat ni utk 2 hari: RM1200 <- hasil beliau agak cantik. Kat Muadzam tu, ade ke tempat nk bergambar..hahhaaha...aku da terpikir (ladang teh, kawasan org asli, ladang mardi, taman tasik, kawasan pokok kayu terbiar)

OK...lepas ni kalo jumpe aku, sila tampar pipi aku kuat2 supaya bangun dari mimpi indah yg mengarut ni..Bukan ape, CALON pun xde, ade hati dah berangan "full session of wedding".

p/s: Doakan aku dapat jodoh yang sanggup berangan2 dengan aku ye, hahaha..Rase nak puke rite now after sharing all these cheesy entry with u all..


Tuesday, October 5, 2010

Jogging Petang

HAHA! jgn terkejut..
Bulan pose lepas, one of my colleague nk melangsungkan pertunangan risau dgn bentuk kaki beliau. Atas sebab2 tertentu peha beliau telah membesar tanpa sedari dan mula khuatir sehingga tercetusnya idea yang bernas utk berjogging di petang hari mengeliling UiTM Pahang ni.

Aku xkisah, sebab aku ni jenis "HEALTH Conscious" (hehe, tipu je) tapi kira beringat la juga. Aku rasa dapat dihitung dgn jari tangan lagi berapa kali kami buat brisk walk (3X), lpas tu aktiviti ni semakin dilupakan kian hari. Aku ingat nak jogging tapi ade benda yg tak best buat aku rase liat sikit iaitu aku dah takde kasut nk bersukan. Kasut sukan yang lama dah dberikan kepada Si IBU kerana saiz kaki yg petite ni. Susah sungguh nk dptkan kasut sukan size 5 yg betul2 size 5 dan aku berkenan designnye, biasenye mesti besar skit dari kaki aku dan aku sanggup beli...

SO impian aku adalah utk membeli 1 kasut sukan pada bulan November, memandangkan gaji bulan ni kering. Kalau kenkawan ader jenama yg berkenan bolehla berkongsi :makesure wujud dlm size 4 atau 5: Sambil berblog sambil buka web Al-Ikhsan, "Wah..xsabarnye!!"
Oklah nanti aku sambung..nak pegi beli makan malam dulu...Plan JOGGING petang ni batal..

Wednesday, September 29, 2010

Overdose of Vitamin M

I was diagnosis with this symptoms:
1) Sleep earlier than usual (which is good sbb sokmo bgn subuh dgn bantuan bunyi alarm pertama)
2) After pray SUBUH, termenung thinking about NOTHING!! strange but i love my blank mind state
3) Doing nothing at the office, only keep on browsing stupid laman sesawang
4) after 5 PM, suddenly feeling worried about my students exam papers since i'm not touching it for 2 months..CRAZY..
5) Dining with heavy meals but still feeling hungry after that..


After a while, i go to check with my MENTAL Dr and she said that i'm overdose of these hybrid vitamin called vitamin M..It is a natural vitamin produce by new kalenjar hormone which is only can be growth if we still single by the age 25-30...


To prevent it, my MENTAL Dr. said that i have to be closer with the ones i loved including my parent and friends..i hope my reader can help me deal with this vitamin production. Last thing my Dr. advised me to make a due date in every single work i have...Right now, i'm on recovery phase since i updating my blog after a month hiatus blogging...


p/s: It's a lame name as Vitamin M but i guess it's the only polite words that i want to hear from my Dr.

Monday, August 9, 2010

Ramadhan Little Girl

Lagi 1 hari menuju ke bulan Ramadhan yang barakah...terase rindu dgn bulan pose, walaupun xpenah sekali pn pose aku penuh..nasib dah abis ganti :)


Fakta2 menarik bulan pose dari pemahaman haku dr kecik:


1) Bulan xde hantu..tapi nak jadi cerite, mase aku darjah2 ade kenkwan yg nampak hantu galah dkat area pokok nangka dpn umah aku...dorg ckp antu tu hitam dan sgt tinggi, pastu nmpk sepasang mata merah (benar atau tidak, waAllahua'klam)
2) Lepas bukak pose, bole main kt luar umah sampai kol 9..haha, dulu aku jarang main mercun..selalunye kuar umah jenjalan kt jln raye pastu cari gaduh dgn budak2 blok lain..lantas berlakulah perang telur tambuk (tembelang) antara bdk2 blok atas ngan blok bawah...aku biase x join gaduh2 mulut ni, a.k.a budak baik...tapi nape umah aku jadi mangsa telur (medan peperangan)..pagi2 bln pose aku ngan adik kene sental dinding yg terkena telur..hampeh sunguh!
3) Bulan test kuih raye..dalam area darjah 6, aku masih berfikiran sama ngan bebudak kecik yg lain..pantang mak dapat kuih yg diorder, mulela aku teringin..hahhaa...mase darjah 6 la rekod paling bersih dan banyak aku pose iaitu 20 hari..lagi 10 hari tu pepaham je la...
4) Bulan membeli baju2 baru..penat gle kot time bulan pose dipakse mak utk pergi beli kain dan pilih suar ngan baju raye..kalo dulu kitorang raye mesti ade dlm 4-5 pasang termasuk sluar jean ngan t-shirt/ kemeja lawa (casual)..dah besar2 ni, mane ade dah nk beli2 suar camel ke jean ke time raye..nk buat baju raye pn rase malas....
5) Bulan penat kene paksa dok kt dapur..benda paling malas nk buat adalah bancuh air kopi/ milo utk abah..org2 lain senang..minum air beli je..tapi kalo abah aku, air panas khas utk die mesti wajib ade...pastu mula la bertolak2 keje tu...biase aku la tukang bancuh, pasal aku teror wat air kopi kaw...huhu...


Banyak lagi boleh dilist tapi aku malas nk ngarut dah..cukuplah tu, aku rase ramai kot yg pengalaman bulan pose same ngan aku..Nothing SPECIAL..Cume bila dah besar, dok jauh dari mak..bulan puase tu dah jadi lain sangat2..die dah jadi bulan utk berlumbe2 buat kebaikan dan amal, keseronokan dan kerinduan ttg bulan pose pun dah jadi lain...


~Renung-renungkan dan selamat beramal~

Wednesday, July 28, 2010

Cari Makan..

Tetiba pagi tadi terase nak cube cari makan gune internet..wah, benarkah berlaku??hahhaa...bukan rakus cume nk tgk jadik ke tak..

Oleh itu rakan2 dan pembace setia, jangan buang masa lagi..Cube anda klik di mana2 iklan dibahagian tepi blog ini..pastu aku nk try tengok earningnye bape..wakakaka...berjayakah??

Kalo berjaya, nanti aku habaq mai..huhu~arigatou ne atas sokongan anda semua...hahha...

Tuesday, July 27, 2010

Ilmu Syaaban

Alhamdulillah..Hari ni aku berpuasa sempena Nisfu Syaaban..Kalau dl selalu lupe hari2 baik mcm ni unless kalau ade kawan2 ingatkan..This year, walaupun dah berkerja..dapat jugak merasa meraikan hari berkat yg dtg setaun sekali ni..

Pagi tadi bila aku tanye student2 aku, ramai yang tak tahu pn lagi separuh bulan Ramadhan akan menjelma..Biasela, aku rs dulu time belajar pn penah je aku tak herankan sangat pasal hari berkat ni, pastu tibe2 ramai je yg pose..rs nyesal pn xgune da time tu, bile perut da kenyang, nak2 xyah beratur panjang bayar mkanan..hehe..

Ni aku nak kongsikan ilmu buat kawan2 instead kita jd pak turut je:

Sesuatu yang sahih daripada nabi pada bulan Syaaban ini ialah nabi s.a.w. memperbanyakkan berpuasa sunat sebagai suatu persediaan menyambut ketibaan Ramadan al-Mubarak. Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Imam Muslim, Aisyah r.a. menyatakan bahawa:

"Adalah Rasulullah s.a.w. sering berpuasa hingga kami menyangka bahawa baginda akan berpuasa berterusan. Dan baginda sering berbuka (tidak berpuasa) sehingga kami menyangka baginda akan berbuka (tidak berpuasa) seterusnya. Aku tidak pernah melihat baginda berpuasa sebulan penuh kecuali pada bulan Ramadan, dan aku tidak pernah melihat baginda berpuasa sunat dalam sebulan yang lebih banyak daripada puasanya pada bulan Syaaban.''

Usamah bin Zaid pula menceritakan: Saya telah bertanya kepada Rasulullah s.a.w., "Wahai Rasulullah, saya tidak pernah menyaksikan banyaknya puasa tuan pada lain-lain bulan seperti pada bulan Syaaban.'' Lalu baginda menjawab, Itulah bulan (Syaaban) di mana ramai manusia lalai mengenainya iaitu di antara bulan Rejab dan Ramadan, ini adalah bulan di mana segala amalan diangkat kepada Tuhan Pemilik Sekalian Alam. Oleh itu saya (Baginda) amat suka kiranya amalan saya diangkat ketika saya sedang berpuasa. (Riwayat Imam Ahmad dan Nasai).

Ni pulak mengenai Nisfu Syaaban:

Menurut al-Qadhi Abu Bakar Ibnul Arabi, tidak ada satu hadis sahih mengenai keutamaan malam nisfu Syaaban, dan semua hadis mengenainya bertaraf daif yang tidak boleh diamalkan. Walau bagaimanapun, terdapat hadis mengenai fadilat malam nisfu Syaaban yang dianggap Hasan oleh sebahagian ulama, walau ia telah didaifkan oleh sebahagian ulama lain. Hadis tersebut ialah: "Allah melihat kepada hamba-hamba-Nya pada malam nisfu Syaaban, maka Dia mengampuni semua hamba-Nya kecuali musyrik (orang yang syirik) dan yang bermusuh (orang yang saling membenci).'' (Riwayat Ibn Hibban, al-Bazzar dan lain-lain). Al-Albani mensahihkan hadis ini dalam Silsilah al-Ahadis al-Sahihah.

Hadis ini tidak mengajar kita apakah bentuk amalan pada malam berkenaan. Oleh itu, amalan-amalan tertentu pada malam tersebut (yang kadang-kadang ia seolah-olah diwajibkan) seperti kewajipan membaca Yasin sebanyak tiga kali, menunaikan solat-solat tertentu adalah bukan ajaran Nabi s.a.w.

Sumber2 ni adalah dari email sahabat aku time master dl, he2 email dah lame ni..aku pn ade confuse gak part2 bace yassin 3x tu, tapi buat jugak..huhu..makanya, aku rase tidak kira apa amalan sunat yang kita buat pada mane2 bulan Islam yang berkat asalkan niat dan kita ikhlas melakukannya, itu sudah mencukupi...jgn kita tergolong orang FASIK sudah ye..

p/s: peringatan utk diri sendiri...

Monday, July 26, 2010

Semangap sume!

Hari ini hari Isnin..Peratus blues Monday berkurang sebanyak 60% sbb aku kene ngaja kol 9..efektif sungguh methods ni, jadi semester depan nk mintak klas awal jugak la..baru bersemangat..Bak kate org tue2.."Kerja pagi2 la bagus, pintu rezeki terbuka besar"

Yosh!!Mari kita berusaha! Gambatte kudasai sume!

p/s: harap2 energy ni kuat sampai kol 2 kang..wakaka...~I'm still a slacker~ lallaalala

Thursday, July 22, 2010

Anime Cosplay

Mati aku..dah lame tak terjebak dgn dunia yg sangat jauh dar dunia nyata tapi disebabkan aku ni seorang yang tidak beretika semasa berkerja...aku kembali terjerumus...wawaaaa....:'( nk nangis tapi suka..

Sudah masuk hari ke-4 aku pulang lewat sbbkn perkara ni..aku men'streaming' anime dari pejabat..Oh no!!!!sangat kesal tapi inilah dikatakan live..without benda ni bertambah dull hidup aku, so why not aku tambah rempah sikit2....

Aku kini terjerumus dalam dunia anime dgn "guardian bearer" yang wataknya hampir same dgn diri aku (hahha, perasan!), tapi sekurang2nya hidup die jauh lebih seronok sbb die sangat kuat dan tabah..xmacam aku..kadang2 cengeng kt lyza bile tension....

Well, diam2 aku dah masuk episode 13, aku ingtkn da nk final..rupenye tidak.patutla banyak lagi persoalan yang tak terjawab laki2 mamat kucing "Ikuto-san" yang terlebih COOLnye..wakaka..setelah meneliti, rupe2nya anime ini masih belum habis ditayangkan..dah masuk episode 127..mampukah aku mengejar???Season baru aku start this august..Oh no!!!

Disebabkan aku terbaca spoiler dari forum anime ni..hehehe..betul jangkaan aku
:Ikuto + Amu: = LOVE

1) Sungguh aku xmenyangka watak korang seromatis ini dan banyak lagi gambar spoiler lain2..

Tengah2 aku mencari info dan sedikit spoiler utk episode yg akan datang..rupenye..watak2 dlm anime ni telah di cosplay kan..wah..sgt menarik!!!tibe2 rase nk search harga2 baju and special item dlm anime ni..wakaka...OK la nak balik dah...Ja ne

2) Kenape Ikuto ni xhensem??nasib la si Amu-chan sangat cute

3) Stupid pose for Amu and Utau.

Tuesday, July 6, 2010

Sayangi Ibu Anda


Hari ni masuk hari ke-2 semester baru bermula..Aku dah start rasa ter "demotivate", hairan sungguh...Kenape ntah..mungkinkah sbb nk datang bulan (citer kt astro prima)???
1) Dr Jamilah Muda (tokoh ibu paling mulia) Sayang mak forever
Today is my Beloved MOMMY punye birthday~ tepat jam 12 smlm aku dah wish, ingtkn xdelivered..bgn2 pagi tgk 1 massage received..rupenya Mdm Jem dah balas kol 1 am..rse bersalah plak ganggu tidur mak aku..hihi...

Kalo diberi peluang ke-2 utk hidup dalam dunia ni, aku tetap akan pilih mak aku sebagai ibu dan akan berusaha lagi utk jadik anak yang lebih baik berbanding sebelum ni..Maklum ler mase time TEEN dl, aku mmg selalu gaduh ngan mak pasal malas nk wat kerja dapur, terpecahkan mangkuk, terkasar bahasa kalo tgh marah dan macam2 perkara keji lain.

Peristiwa gaduh yang paling dasat yg aku ingt...Bulan Ramadhan time umur 16/17 aku xmau bukak pose sampai kol 9lebih, lepas tu sbb xtahan sgt pegi la bukak tudung saji dlm gelap..Tibe2 mak aku bukak lampu sambil peluk dari belakang..aku rs jahat sgt aku ms tu, agaknya mak dah nangis dah tgk perangai aku dulu...Sekarang, semakin tue, aku rase aku jauh lebih baik dari dulu dan lebih menghargai ibubapa aku...

Air mata mak yg paling sayu pernah aku tgk adalah semasa menghantar aku sekolah kt Taiping...Sampai je dekat depan pagar sekolah, aku mcm biase la excited dpt skolah jauh, tp aku tgk mata mak dah merah..die dah xbercakap banyak,biasenye adelah benda die bercerita..ms nk berckp tu...suare mak dah bergetar, air mata dah bergenang..adik dah ejek2 mak psl mak nk nangis..aku pun malas nk nangis (krisis remaja). Akhirnya setiap minggu aku akan telifon mak aku samada nk mintak duit psl nk outing ataupn aku tgh stress blaja..ekeke...Mom's voice is the best medicine (sampai tue ni pn aku masih nangis kat die kalo tension)

OK, emosi plak..hilang perkataan ter"demotivate"..paham2 je la bila entry bercelaru emosi ni..kompem 2-3 hari lg ni merah..HA3

Tuesday, June 22, 2010

Sungai Tepi Jalan



Ini kisah cuti hari sabtu dan ahad di Bandar Jengka..aktivities biase kalau x balik kampung:

1) Bermalas2 atas katil sambil berangan berdrama hindi dgn "actor" pilihan
2) Terjaga sbb dgr Jelitawan Honda yg super rajin kemas dapur dan ruang tamu...
3) Kuar mkn pagi, tghari dan malam

OK..tapi pd minggu yg lepas kami change skit aktiviti dgn memberanikan diri mengeksplore hutan2 dan sungai di Jengka..wakaka

Sebab entry ni dah tunda lama psl aku sangat malas mengarang sekarang aku persembahkan gambar2 disekitar perkelahan (nasi lemak) di tepi sungai:

1) Teka: siapakah beliau?pernah muncul dlm antry sblm ni..perkenalkan J@#$%^&&* Honda

2) Amik gamba sendiri dikala muka xdibasuh dan belum mandi pagi..ekekke

Monday, June 14, 2010

Putera Katak/ Kacak

Malas betol nak wat keje...lagi2 bile sume org bercuti...ku tabahkan jua kaki ni utk memecut ke tempat keje...today, i'm not feeling very well..i don't know why..maybe sbb aku gatal minum nescafe pagi td..konon2 nk revivekan badan..last2 kpale aku kene refresh 10x pn xmau...hang la plak..

Serius btol dorg ni kawen time cuti2 sekolah ni..aku dapat 6 Undangan Perkahwinan yang aku langsung tak mau pegi pada bulan ni...haha...disbbkn terlampau tensen ngan tarikh2 perkahwinan kawan2 yg same skolah, same U, same kampung dll...maka terciptalah satu perbualan hangat antara penulis, bapa penulis dan ibunye tercinta....

Abah: Esok nk g mesyuarat blok..umah arwah Pok Mat

Aku: Sape yg kawen bah?Ish..ank die yg mane plak ni??Atik?ke yg mane?

Mak Ala yg tunang aritu..
& Abah: Bukan atik..adik die yg lain rasenye

Aku: Bukan da kawen ke mak?sedap ila ngan angah makan aritu...

Mak: Bukan..ni adik die 'emma' ..yg tuh lame da kawen...

Aku: Bah..nape la org lain mudah2 je nk kawen??berani btol dorg...Anak abah ni..bile la ye..balik umah terperok je.."xde mase nk bercinta(dlm ati)"

Mak; abah, dgr tu...pegi la masukkan anak kita nh dlm bakul..jual keliling kg...

Abah hanya terdiam...Mungkinkah abah pelik ngan kate2 aku??atau malas nak layan...haha

Perbualan tu menyebabkan aku jd pening dan berfikir sendiri...Aku 25 tahun..adakah umur ni umur yang kene memikirkan psl kawen???Kalau dl, aku slalu ejek mak ckp mak kawen lmbat..skang aku pn same..:)

Lagi 1, aku hairan dgn bdk2 sekampung yg mudah sgt bertemu jodoh..hihi

My big problems skang nh..aku tak rase ape2 dgn lelaki cume cemburu dgn kebahagiaan orang yg kenal erti cinta...Pagi td dgr lagu Anang: Belajar utk Cinta..lirik2 tu sgt puitis utk org yg xpenah kenal cinta sesama manusia bergelar lelaki..tersentuh hati wanita aku...aku masih menunggu PUTERA kacak yang x kunjung tiba dgn membawa KUNCI utk buka pintu hati aku ni...

Till then..

P/s: harap2 next year bile aku bc semula post ni, aku sudah naik kuda dgn sang putera menuju ke istana kayangan..

Tuesday, June 8, 2010

Bank oh Bank! X(

Setelah berehat selma sebelas (11) hari dari bekerja sebagai penghuni tetap blok B yang sunyi ni..aku kembali duduk diatas kerusi empuk diiringi latar belakang berbunyi mesin rumput....

Ingatkan nk bercerita pasal cuti2 aku kali ni..tapi aku kurang bermood nk cerite lagi psl trip yg lepas...

Monday 7/6/2010 (230pm)

Selepas penat beristirehat dan menolong mak aku menyiapkan tugasan typing die psl maklumat penduduk kt Keratong 10...aku dan mak bersiap2 nk pegi beli TV, Mesin Basuh ngan Peti Ais baru..(amik ko!)..maklum ler umah hampir semua appliances kt umah aku ni berusia 10 tahun keatas..urm..dasat dan sgt xmoden..hehe..

Sebelum membeli-belah brg2 elektrik, mestilah kene ade duit yg banyak..jadi kitorg pun pegi Bank di bandar berdekatan..nk jadi cerita..semasa menunggu giliran yg agak lame..mata aku tertarik pada kaunter yg tidak bernombor..hairan jugak aku...ape kaunter tu buat? sbb mmg ramaila pekerja asing yg menggunakan kaunter tuh..jadi aku simpulkan "penjaga" kaunter tu adalah pegawai yg uruskn hal2 duit hantaran antarabangsa..hehhe..mata aku tertarik pd "adik kaunter"..Dlm ati ckp (ensemnye mamat ni..ade iras2 kwn aku yg br kawen), dlm malu2..aku jeling2 la jugak kaunter tu psl aku pelik ngan baju yg die pakai..ade gaya2 "pak guard" tp siap lencana ngan name tag..hihi..ke "inspektor polis" yg ditugaskan jage bank2..haha...setelah puas membelik..tibe2 muncul dr blakang aku...rakan setugas "adik kaunter"..mase tu brlah aku nmpk apekah sebenarnye pekerjaan "AK" itu..ooo..POLIS BANTUAN rupenye..trus hilang rs tertarik ..hahha(bangangkan aku..memilih tahap cipan)..bila dah berurusan dgn kaunter yg lembap servisnye..boleh plak pakcik kaunter ni wat lawak..dgn nada berbisik pcik tu ckp "ade beg x adik?nk isi duit ni"..berderau gak darah aku pastu..maklumle byk jugak org asing disekeliling..nasib aku bawak big boss yg mempunyai saiz beg tangan sebesar fail..jd setel urusan dkat bank kerajaan yg LEMBAP...

(330 pm)

ade lagi 1 bank yg perlu aku pergi utk setelkan masalah pin number aku..sesampainye kt bank tu dgn berjalan kaki..boleh plak bank ditutup sekejap psl van securityforce ade kt luar jd aku xtau la dorg wat pe kt dlm...dlm cuak2 memegang duit yg banyak...kenape mesti kene tunggu kt kawasan yg berbahaya???hehe..bermula la episode bengang aku!!!!

kaunter 1 (single transaksi)..ok..aku setelkn down payment rumah dl..nombor dah panggil, bole plak aku kene dok tercongok kt kaunter tu psl ade pempuan yg bajek kenal sume pekerja bank tu menyibok masukkn duit gaji pekerja kt kaunter tu..saba je la..ingtkn dah setel..dgn mengadenye die nk tukar duit plak..adik kaunter tu, bengang je wat keje..aku lagi bengang!!!setel kt urusan kt situ dlm ms xsmpai 2 minit...

aku pn pegi kt kaunter pertanyaan..."kak, mcmane sy nk set pin no??" senang je jwpn si penjaga kaunter.."awak, pergi kaunter 4" OMG! senangnye keje ko..soh je org pegi kaunter mane..siot tol..keje ko tunjuk jalan je ye...Adegan kaunter 4 bermula...

stelah membiarkn urusan lelaki dpn aku siap..aku br nk masuk line tibe2..dtg pmpuan yg bajek kenal semua pekerja bank itu mencelah...dgn soklan yg xde kaitan dgn urusan kaunter 4 die bertanye...aku rs akk nh mmg BATAK..mungkin soklan die td tu patut die tanye dkt kaunter pertanyaan tu, aku saba lagi..aku pn mulakn bicara aku "akak..saya punye pin no xset lg..boleh x sy nk set skarang?" dgn muka hairan akak tu cube provoke aku dgn menyatakan mmg kerja dia mengingatkn org2 tukar pin no terus...aku pn ckp la, "lpas dpt kad tu, sy trus blah..xde pn ckp psl pin no"..cek kt sistem ckp aku dah activate..mmg la..psl aku penah cocok kad tu tp salah masuk pin..tibe2 muncul sore jantan mane ntah bgtau "errr...lupe no pin la tuh"..akak tu pn stat hangin ngan aku die pn ckp" adik...kalu xingat ckp la xingat..jgn ckp kami xwat keje"...arghhHhhhh!!!!!!panas aku! aku dtg bukan nk bertekak dgn ko..aku nk penyelesaian...dgn B#$%nye akak tu bgtau kt aku: "adik try pakai no pin adik..kalo xboleh gune no pin sementara 123456.." aku pn bergegas ke atm dan berjaya guna no pin smentara tu..lain kali aku xmau dah ngadap muke org2 bank rimau ni..servis macam harimau..aummmmm!!!!

p/s: Ini entry sgt marah..dasar bank #$%^&*()_)(*^%$#@




Wednesday, May 26, 2010

Gaji Besar Duit Besar?


“I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.” - e.e. cummings

Very seldom do we hear of people asking us, “How is your relationship with your money?” It may seem a little intruding but honestly, if you’re asked this question, how would you answer? Are you guys still “talking” to each other, living apart or worse, “divorced”? Understanding your relationship with money is crucial in helping you manage it wisely.

SARAH's ANSWER: my relationship with my money is we never talking to each other anymore and he's in love with my AH LONG

What Can Money Do or Not Do?

While our culture says money is the answer to all our problems, we also hear that money is bad: Money is the root of all evil. Money corrupts! Let’s take a look at what can money do or not do:
“It can buy a house, but not a home.
It can buy a bed, but not sleep.
It can buy a clock, but not time.
It can buy you a book, but not knowledge.
It can buy you a position, but not respect.
It can buy you medicine, but not health.
It can buy you blood, but not life.”
So you see, Money isn’t everything!

Wednesday, May 19, 2010

Date with Cicak

Xtau la nk gambarkn ape perasan aku skang..nak kata marah...pada siapa?apa sebabnya?..aku rase sadis kot..sebab hidup yang sangat sedih...Since my best friends wasn't here beside me, i always felt left out...

dah la..xmau sedih2..nk cerite skit ni..td aku balik umah (340 pm), lepas solat terbukak la plak chanel Hallmark..then i watch this pathetic drama.."Jane goes date"..urm..nape la pempuan mat salleh sangat mudah utk keluar date..ceritanye kisah sorg pmpuan (quite successful) yg kena cr pasangan utk dibawa ke majlis kawen cousin die..dan cerita itu menyatakan bahawa.."KEJAYAAN seorg WANITA terletak pada kebolehan die mempunyai boyfriend", akhirnya heroin ni bangkit setelah mencuba 4 org laki kot...dengan tuntasnya die berkata"i'm happy with my own life now..."..dlm happy tu..in the end dpt gak die "cute boyfriend"..Panas aku!!

Aku xmau jadi macam pempuan tu..cuma aku salute la die sgt adorable when it comes to man..kenapa aku payah sgt nk jadik mcm tu..everytime aku try to fall again..there's must be an obstacle...saya sangat janggal la..lagi2 bila keluar ngan lelaki yg baru kenal 5 minit atau kawan kepada kawan..mcmane nk jd cool??aku mmg xreti when it comes to man..

1) Bayangan lunch date with SARAH..

Lagi 1 cerita hari ni...aku dapat rs lelaki suke pmpuan yg cute prangainya..cthnye.."nmpk cicak ke kucing ke lipas ke..pmpuan mestilah takut atau geli"..i was there in the accident area with cicak..everybody running from that cicak tapi aku kaku..haha..bodoh btol..rs ak mcm xkiut sgt time tu..all i do is..smile n drink my plain water..malas nk menyesal..sbb aku mmg xbergerak sikit pn dr kerusi tu..haha (PK byk kali sambil terpandang mata seseorg yg memandang ke arah meja kosong kecuali aku duduk kt situ....)

p/s: Thanks kpd kawan2 yg same2 ter"accident"...baru saya perasan ade org yg comel kt tempat keja saye...
Lainkali aku harap ade lipas kudung plak bawah meja makan..kompem aku jerit n lari meracau2...hehe
2) This baby lizard is not biawak (aku tdgr ade mamat ckp..ooo..cicak biawak)

Wednesday, May 5, 2010

Syukran Jazilan


Alhamdulillah, selesai segala urusan....

Pagi td lpas Subuh...bole plak sambung tido balik..hahhaa...715 am terjaga...terasa sunyinye rumah..ini menandakan housemieku si F a.k.a jelitawan Honda pn xbangkit lagi...mata pun terlelap kembali...tiba2 lagu Kesha berkumandang.."eh..ade org call la....tgk skrin name MAK". Pagi2 dah kene tarbiah, terlupe plak kene p keje ari ni...ingtkn awal lg rupenya dah kol 810 am..mak tanye"ko ni xkeje ke ari ni? dan jgn lupe bawak balik ink printer mak..PENTING!!!!"..hahaha..pening2, abes je bercakaap..aku tgk ade 1msg..tgk name sender, berdebar plak..hahaha..jgn fikir bukan2 ye..
Msg dr DR. M

"sarah, emailkn saya proposal ari tu"--> mampos xsiap lg..dan2 ak terus bgn dari katil dan menggelabah..sebelum bersiap sempat lagi aku mengadu kat Housemie ttg msg yg aku dpt..dah la esok nk cuti..ade je penghalang aku dr bole balik awal....

Berbekalkan sandwich yg dijual di koperasi dan sebotol 500mL air mineral, aku bergegas ke pejabat..bertungkus lumus aku menyiapkan proposal...Alhamdulillah, setel 1 urusan...Urusan mengupload markah student pn dah hampir setel dan bertambah2 setel apabila aku menumpang teduh dan kasih insani dari Miss F yg bdedikasi dgn memberikan aku sedikit dr ruang pejabatnya supaya urusan menggunakan internet berjaya...Thanks 2 you, F@$Ruz..Syukur ya Allah. Amin

p/s: catatan ini berlangsung dari bilik Miss F. ADIOS

Tuesday, May 4, 2010

Lagu Kris


"menghitung hariii..detik demi detikkkk....lallalalalalalallaaaaa"

Menghitung hari2 utk pe cik sarah oi???Xsabarnye nak cuti...serius, pd tahun ni walaupon aku ni pemalas orgnya tapi da hampir setengah tahun ni..aku br amik cuti 2hari..which is incredible for a girl named SARAH LAILA..ini masalah serius bila beliau tidak merehatkan badan, minda dan jiwa selama 1/2 taun...

Ape nak wat ye cuti ni??
1) Pergi ke Maybank utk bukak akaun pinjaman perumahan
2) Kuarkan duit utk setelkan kad kredit yang menggunung hutangnye....
3) pegi makan kenduri
4) Hangout ngan kawan2 kalo ade pulus lebih dan mase yg banyak
5) P tgk wayang tgk Shutter Island..(alone/friends)
6) Dgr ceramah kewangan dari penceramah terkenal Dr. Jem a.k.a MAK aku
7) Compose myself....

Bosannye cuti ni..nk p jalan2 terhad sgt masenye..plus jiran blakang umah wat kenduri..kompem ak kene jd mak nenek p join makcik2 wat bunge telur..hahhaha
Meh la aku tampal skit gambar2 cuti-cuti Malaysia 2taun kebelakang ye..taun 2010..gambar bercuti= 0..sedihnye..:'(

Nov 2008: Masjid Kristal...kenangan terakhir bersama arwahyarham sepupu mak aku (Mek Yah), aku tidur kali terakhir bersama beliau 1 week b4 she left Us..it means a lot to me..

Sept 2009: Mount Kota Kinabalu kt blakang aku tu je..benda bangang adalah tersalah book flight time cuti bulan pose a.k.a cuti nuzul Quran (Lyza's Birthday present)

3) A week after my sis wedding, kitorg pegi Melaka..menghadiri weding dak Zai..Kemudian ke Dataran Pahlawan yang dah jd kompleks beli-belah skang nh...

4) Pulau Langkawi (twice a year in 2009)...1st same2 ngan Lyza menyusuri seluruh plusuk P.Langkawi..2nd trip with my mom and dad.menghabiskan tempat2 yg xsempat nk pegi ngan lyza..cthnye Underwater world..sgt teruja ngan tempat ni....

Sekian..tahun 2010???just wait n see..still have half year lg nk p jalan2..harap2 tiada halangan

Monday, May 3, 2010

Kertas Terakhir

Final paper..knape malas sangat ni...kalo dulu time kite blaja..final la benda yg paling kite takut...time tu la masing2 sibok dok korek smule nota2 yg bercampur aduk kt atas meja..pastu letak bawah katil..maklumle..sambil baring sambil membace..agak2 nk tido nota letak bwh katil...tapi itu sume kenangan...

Dah hampir berusia 25 tahun ni... Carrier yg aku pilih ni..mmg kene main ngan kertas periksa sepanjang tahun...skang nh, tgh musim menanda Final paper...tapi kenape sy sgt M.A.L.A.S...dasar kaum M btol la..i try to motivate myself but i just can't concentrate on my works...so, i conclude here..that i need a long rest..this Thursday till Sunday, aku CUTI...yahOOOO!

Disbbkn jawapan yg diberikan oleh student aku ni pandai2..aku kembali bersemangat..walaupn ade sikit2 simptom pening2, mata tertutup separa rapat...otak xdpt berfungsi..mulut automatik bergerak terbuka keatas dan ke bawah....argh..ngantuknye..adakah aku terkena simptom "Spring Sleepiness" hahha..maklumle smlm tgk rancangan (vitamin -KBS world) sampai kol 1240am..ade die bgtau simptom2 tersebut dan cara mengatasi..mane nk cari "strawberry juice" kt Jengka ni..xpe la..ptg ni kalo mkn kt mane2 nk order strawberry smoothies (cordial of cos)..

1) sebenarnye aku menghidap Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday Bluessss~

hahhaa...OK..Enjoy your lifes to the fullest (tibe2 je)~adios

Wednesday, April 28, 2010

Jihad Sekolah

Salam 1 Malaysia...

kadang2 tension gak bile sume iklan sume produk yg dah puluh2 taun kite guna nk guna slogan 1 Malaysia..xtipu..cth..racun serangga (biru) pn nk pkai 1 Malaysia dlm membanteras nyamuk aeddes..tp tgk dr sudut positipnye, mungkin racun serangga ni nk ajak rakyat berbilang majmuk kat negara ni bersatu padu dlm gotong royong bersihkn celah2 longkang bersama2...

Alhamdulillah...aku suka minggu ni..sbb minggu ni minggu bilik ak dikunjungi oleh students..maklumler..dah nak final..jadi, segala kekusutan kt kpale dorg tu dpt disikat dan disimpul rapi oleh aku...time ni la baru bilik jd kemas skit, tu pn masih kucar-kacir..tp still ok la..rase mcm lebih berkomunikasi ngan org,faham2 je la..bilik baru ak ni jauh dr kawan2 dan bangunan yg meriah...

Minggu ni kene keja hari ahad..bosannye jage exam, nasib ade pemangkin yg xseberapa buat ak rs OK la kene keje ari ahad...hahhahha...sebut psl mangkin ni..teringat zaman sekolah2 menengah dl..ramai sungguh abg2 senior yg jd mangsa stalker ak..kah3...paling xleh ingt time skoll kt Taiping..punye la jatuh hati pd sorg mamat (abg H) rambut pacak ni..zaman mude2 dl, manusia berambut pacak berspek mata alternatif mmg jd pujaan hati...sampai la satu ari tu, aku rs kantoi ak asyik ushar abg H ..die tunggu aku kt kantin skolah..tuhan je tau perasaan ak kene kejar ngan org yg kita dok ushar, pastu siap member die tahan lagi..cuak beb...nasib abg H ni gentle, xmau malukan ak..buatnye disiram air sirap dpn org ramai xke naya..dah la zaman tu, agak2 kalo ad pmpuan yg xsuke lalu dpn kantin bhgn lelaki (mmg kene lalu sblm smpai aspuri), bdk2 nakal kt skolah da siap stand-by ngan air ke kuih ke or benda2 yg xsedap time tu nk baling kt pempuan2 gediks ni..hahaha..mmg siot..aku low-profile jd mmg xpenah kena baling ape2 apetah lagi mendapat secret admirer dr jauh...cuma aku je yg byk JIHAD (berjihad2= suke ramai jantan)...
1) Hanya gambar hiasan..

Oklah..ms pn dah cemburu kt aku..ad janji ngan member nk p pasar mlm kol 6pm ni..da..lain mase smbung lagik!


Thursday, April 22, 2010

True Color

1) Her true color - arts from Africa..cantek x??

Ade org bgtau aku.."ak bukak blog mu..xupdate pn?" haha. mmg ak malas skit nk update lately ni..bukan ape, xde benda best berlaku dlm hidup. (Bangun tidur, gosok baju, mandi, then p ofis). Dok ofis, bukak tenet main Facebuk sampai lebam..pdhal xdapat hadiah pn main game application dlm FB tuh.hehe, xpn intai2 org yg penah kita suka atau pempuan goges yg kita admire...entri kali ni ade kaitan ngan sorg senior yg ak admire gaya hidup n fesyennya, bosan2 ptg ni ak bukak blog org (hobi mek F)..terlintas la nk tgk blog akak senior ni..entrinya ad kaitan dgn personality test, ape lagi...aku pn try la search free personality test dan cube menjawab 24 soalan ttg diri..Alhamdulillah resultsnya ada iras diri aku..so, bg kenkawan yg xfaham diri aku ni jenis yg mcmane bacelah ulasan mat salleh dibawah ye:


SARAH's Personality Style Preview:

SARAH values close, personal relationships, and she will often put the needs and desires of those who are loyal friends ahead of her own needs. She is an even-paced individual who thrives in a peaceful, harmonious environment. SARAH will work to avoid conflict and sudden changes in her lifestyle and finds joy in keeping tradition.

SARAH is an optimistic individual. She is the type of person who loves exploring new places or things and a wide variety of experiences. She tends to display a natural charisma that draws others to her charm. SARAH is a very encouraging person; others are drawn to her because they find her inspirational.

Neat and orderly, others usually see SARAH as practical. She needs adequate information to make decisions, and she will consider the pros and cons. She may be sensitive to criticism, and will tend to internalize her emotions. SARAH likes to clarify expectations before undertaking new projects, and she will follow a logical process to gain successful results. (yg ni mcm xbape je)

Because she cares about how others feel, SARAH may feel uncomfortable making decisions that strongly affect others. She typically encourages others to be involved in the decision making process and prefers to work in a team role. Others tend to see SARAH as agreeable and humble.


p/s: xsemua betul benda ni tp ak rs 85% betul, so.."don't try to judge who am i but try judge your own self by doing sort of these test"..love you alls...XOXO

Tuesday, April 13, 2010

Kacau Bilau



Bulan ni terasa mcm suam2 kuku je perasaan utk mencoret isi hati kt blog ni..bukan ape..banyak masalah berlaku di sekitar hidup aku sekarang ni...tapi TOP secret jd xboley bincang kt sini.. sila faham ye

Duduk kat ofis yang sunyi ni menyebabkn aku teringt kisah2 zaman belajar, buat benda yg bukan2...pastu teringat 1 lagu yg dari dulu aku nk cari,ala2 lagu tema zaman muda..search punye search aku pun jumpa lagu tu...."wait a minute...mr. postman....wait a minute..lalalala"- rasa mcm tak percaya boleh jatuh hati ngan lagu The Beatles, lagi2 selepas tonton American Idol minggu lepas pasal lagu abg McCourtney and Lennon..ye la..makyah aku kan org kampung,kalo aku penah minat lagu omputeh pn, lagu2 yg kuar kt tv2 je time kecik2 dl.

1) tercari2 aku mane 1 Lennon ni..nasib hidung tu masih ku kenal..tanpa spek bulat n rambut serabai..die nampak jauh lebih hensem disini..haha

Bila dah umur 13 tahun , aku dpt masuk skolah best (thanks mom and Datuk Melati)..bergaul dgn bdk pandai dr bandar, mengagumi senior2 yg berada barulah aku reti nak menyanyi2 lagu omputeh...maklumle dulu masuk nasyid kt sekolah rendah, jd ujilah vocal dlm jamban ngan lagu2 omputeh zaman tu..(Spice Girl, Joey McIntyre, BSB, 911, Five)


2) ni gambar spice girls dah mantap2 dan matured look..

Dah umur 23-25 ni, aku mula cari semula minat2 dgn lagu2 yg agak lame, menusuk jiwa dan menggugat vocal ye...hehe..berjiwa lembut (101 love songs)...isssh..panjang kalo ngarut pasal music ni..tu xmasuk part korea jepun lagi..ok stop2...

Bangun pagi tadi (cuaca panas), tubuh aku terasa nyaman selepas mendapat tidur yg berkualiti malam td..bukan ape..aku perasan pola/ corak tidur aku kebelakangan ni sgt teruk dan badan pun sangat letih..(ni pn menaip tanpa pandang skrin sbb mata penat), maybe selepas peristiwa risikan xmenjadi tu..hidup agak kucar kacir..Punyalah tak bole nak lelapkan mata dgn senang sampai teringat semula kisah2 percintaan yang tak sempat berputik dsbbkn diri aku sendiri (rasa nyesal)..hehe, ampun.

Pastu buka TV, nmpk Dr Fadzilah Kamsah; isu MHI pagi tadi pasal hubungan lepas kahwin & penceraian, mlm td tgk Oprah pn pasal perkahwinan..terbuka minda kita sebenarnya kalau tgk rancangan2 ckp2 ni, lagi2 isu semasa..ade 1 benda yang aku suka ape yg Dr. F ckp "Kita selalu menunding jari terhdap orang atasan a.k.a politician, tapi pernahkah kita fikir ape yang telah kita sumbangkan untuk menyelesaikan masalah itu pada peringkat lingkungan kita"(berkait dgn masalah aku skrang)...dan byk lagi kata2 Dr F yg aku setuju pakai pg td..cume tak leh nk recall skrang...hihi

Tiba2 rasa entry ini sangat kacau bilau..ok lah..aku stop dl, byk plak idea nak menceceh tapi xpelah, tulis panjang2 pn xguna yg penting tanya akal fikiran anda yg 1 tapi 75% digunakan...(khas utk wanita)

p/s: aku masukkan player lagu2 lame yg menusuk kalbu sat g no...enjoy!!!